Pengurusan Kokurikulum PKB

1. PPjR UDOM a/l EWON (Ketua Unit Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. KAPTEN MOHD AZRI BIN ABDUL GHANI (Pegawai Kokurikulum) 3. MOHD FADLY BIN ABDULLAH (Ketua Kursus Kokurikulum)

Unit kokurikulum PKB

AR201-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan AR101- Polibriged- DIMANSUHKAN kepada semua pelajar semester SATU.. dan telah dibuka Kurikulum baru. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Unit Kokurikulum PKB hanya membuka 3/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa Sebarang pertanyaan sila datang ke Unit Kokurikulum

Wednesday, August 31, 2016

SAMBUTAN HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA KE 59 PADA TAHUN 2016

Unit Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan (USKK) PKB telah diberi tanggungjawab untuk melaksanakan di Peringkat PKB serta menyertai program kemerdekaan Peringkat Negeri iaitu:

1. 16 Ogos 2016 Pelancaran Kibar Jalur Gemilang Peringkat Negeri Kelantan bertempat di Stadium Sultan Muhammad ke IV Kota Bharu. Disertai oleh pelajar anggota sukarela Askar Wataniah PKB.


2. 24 Ogos 2016 Pelancaran Kibar jalur Gemilang peringkat Politeknik Kota Bharu bertempat di Dataran Gemilang PKB yang disertai oleh 2000 pelajar dan kakitangan PKB. Majlis dirasmikan oleh Mejar (K) Hj Noor Azahan bin Othman, Pengarah Politeknik Kota Bharu.
3. 31 Ogos 2016 Acara Perbarisan dan Perarakan Sambutan Hari Kebangsaan bertempat di Padang Majlis Daerah Ketereh, Kelantan yang disertai oleh pelajar anggota sukarela RELASIS PKB.4. 16 Sept 2016 Sambutan Hari Malaysia 2016 Peringakat Negeri Kelantan akan diadakan nanti bertempat di Stadium Sultan Muhammad ke IV Kota Bharu. Disertai oleh pelajar anggota sukarela PISPA PKB

Paintaball TaHa@U Zon Timur 2016

Team Paintball PKB diraikan dengan Jamuan Pulut Durian atas kejayaan Menjuarai Paintball TaHa@U Zon Timur 2016. Ini adalah Kejuaraan kali kedua setelah menjuarainya pada tahun lepas 2015.