Pengurusan Kokurikulum PKB

1. PPjR UDOM a/l EWON (Ketua Unit Sukan, Kokurikulum & Kebudayaan) 2. KAPTEN MOHD AZRI BIN ABDUL GHANI (Pegawai Kokurikulum) 3. MOHD FADLY BIN ABDULLAH (Ketua Kursus Kokurikulum)

Unit kokurikulum PKB

AR201-Kelab/Persatuan/Sukan untuk pelajar semester DUA.. dan AR101- Polibriged- DIMANSUHKAN kepada semua pelajar semester SATU.. dan telah dibuka Kurikulum baru. Saluran 1-Pelajar memilih kelab SUKAN di semester 2 dan Kelab Persatuan di semester 3 (berkredit) Saluran 2- Pra syarat unit uniform di semester 1 Unit Uniform semester 2 dan 3 ( berkredit) Unit Uniform semester 4 hingga 6 (sokongan pangkat) Pelajar semester SATU digalakkan menyertai Pasukan Unit Uniform di semester satu sebagai Pra Syarat untuk ke semester DUA sekiranya memilih saluran 2 Unit Kokurikulum PKB hanya membuka 3/9 unit uniform iaitu Askar Wataniah/Relasis/Pispa Sebarang pertanyaan sila datang ke Unit Kokurikulum

Tuesday, October 25, 2016

Penyertaan Team Paintball PKB dalam Kejohanan OFV sempena HSN 2016 Penang

Team Paintball PKB telah menghantar 3 pasukan bagi Kejohanan Terbuka OFV-HSN 2016 di Kompleks Belia dan Sukan Pulau Pinang.
Kejohanan berlansung pada 8 Okt 2016 yang disertai oleh kebanyakkan team-team tersohor yang pernah menyertai kejohanan di peringkat tinggi sseperti World Cup Asia dan sebagainya.
Dalam 3 team PKB iaitu Team PKB Roxy Sniper, Team PKB Kelulut Emas dan Team PKB Dynamite Legion, hanya PKB Dynamite Legion sahaja layak ke pusingan seterusnya dan mendapat Naib Johan Silver Division.

 PKB Dynamite Legion- Azly/Luqman/Syazwan A/Syazwan Z/Azwa/Haris/Amin

 PKB Kelulut Emas-Shahril/Amirul/Azharul/Afif/Firdaus/Aiman/Zawawi

PKB Roxy Sniper- Hana/Era/Ayu/Ain/Nad/Dik Qa/Harni

Kursus Asas Tempur Tanpa Senjata (TTS)

USKK telah menganjurkan Kursus Asas TTS kepada pelajar PKB yang berminat. Seramai 120 orang pelajar dari pelbagai semester datang mengikuti Kursus TTS ini yang telah mendapat kerjasama dari Jurulatih Kor Polis Tentera Diraja yang dijemput dari Kem Desa Pahlawan.
Kursus ini diadakan pada 12 Oktober 2016